Algemene voorwaarden - Maison Odette
90
privacy-policy,page-template-default,page,page-id-90,theme-bridge,bridge-core-2.9.0,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Algemene voorwaarden

ALGEMEEN

De website www.maisonodette.be is eigendom van Maison Odette BV, 8420 De Haan; zaakvoeder: Tiffany Van Eenoo, met BTW-nummer BE-0650.736.574, die optreedt als verkoper van de artikelen. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen via de website. Door een bestelling te plaatsen op onze webshop, aanvaardt u de algemene verkoopsvoorwaarden.
Maison Odette behoudt zich het recht om de verkoopsvoorwaarden te wijzigen. Eventuele wijzigingen zullen slechts van toepassing zijn op bestellingen die na de wijzingen werd geplaatst.
Niets uit deze website/webshop mag worden gekopieerd, opgeslagen en/of verspreid voor commerciële doeleinden zonder schriftelijke toestemming van Maison Odette.
Maison Odette is niet verantwoordelijk voor tik- en drukfouten waardoor onopzettelijk een verkeerde verkoopprijs zou kunnen worden gepubliceerd. Indien dit zou gebeuren, zal deze prijs onmiddellijk worden aangepast.

PRIVACY

Uw persoonsgegevens worden door Maison Odette, Stationsstraat 10, 8420 De Haan verwerkt, voor klantenbeheer op basis van de contractuele relatie als gevolg van uw bestelling/aankoop en voor direct marketing  (/om u nieuwe producten aan te bieden) op basis van ons gerechtvaardigd belang om te ondernemen. Indien u niet wil dat wij uw gegevens verwerken met het oog op direct marketing, volstaat het ons dat mee te delen op info@maisonodette.be . Via dat adres kan u ook altijd vragen welke gegevens wij over u verwerken en ze verbeteren of laten wissen, of ze vragen over te dragen. Als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw gegevens verwerken, kan u zich wenden tot de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel). Een meer uitgebreid overzicht van ons beleid op het vlak van gegevensverwerking vindt u hier.

ODR

De Europese Commissie heeft een online platform in het leven geroepen om geschillen in verband met e-commerce zonder rechterlijke tussenkomst te beslechten.

Het zogenaamde ODR-platform (Online Dispute Resolution) biedt consumenten en ondernemingen die in de EU gevestigd zijn ondermeer de mogelijkheid om een klacht in te dienen door het invullen van een in alle officiële talen van de instellingen van de Unie beschikbaar elektronisch klachtenformulier. Die klachten worden vervolgens doorgeleid naar een ODR-entiteit die bevoegd is voor dat specifieke geschil.

Wanneer een consument op het platform een klacht indient tegen een onderneming, wordt de klacht automatisch doorgestuurd naar de onderneming in kwestie. De onderneming heeft dan 10 dagen de tijd om te antwoorden.

Als de onderneming waartegen een klacht werd ingediend daarmee akkoord gaat, brengt de site de partijen in contact met een neutrale derde partij: een instantie voor geschillenbeslechting. Er bestaan verschillende soorten instanties: bemiddelaars, arbiters, verzoeners, commissies voor onderzoek van consumentenklachten, enz. Ze werken op verschillende manieren, maar over het algemeen helpen ze de consument en de professional om in der minne tot een bevredigende oplossing voor beide partijen te komen.

Het gebruik van het platform is gratis, maar een instantie voor geschillenbeslechting kan kosten aanrekenen als ze ermee instemt een dossier te behandelen. Elke instantie voor geschillenbeslechting brengt verschillende kosten in rekening (meer informatie over de te betalen bedragen vind je hier: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.adr.show).

Voor de werking van het platform is het e-mailadres van onze onderneming: info@maisonodette.be 

BETALINGEN

Bestellingen via de webshop kunnen betaald worden via overschrijving.
Uw bestelling dient direct te worden betaald.
Alle prijzen vermeldt op de webshop zijn inclusief btw.

levering & verzendkosten

Uw bestelling wordt steeds zo snel mogelijk bezorgd, voor een binnenlandse zending geldt gemiddeld 1 tot 3 werkdagen na ontvangst van de betaling.

Verzendingen bij Maison Odette worden verwerkt door Bpost.

Onderstaande tabel geeft u een overzicht van de verzendkosten per land:

 

LAND VERZENDKOSTEN GRATIS VERZENDING VANAF
België € 4,95 € 150
Nederland € 6,95 € 150
Luxemburg € 6,95 € 150
Frankrijk € 9,95 € 180
Duitsland € 9,95 € 180
Rest van Europa € 19,50 € 250
Rest van de wereld € 29,95 € 350

 

 

We doen uiteraard onze uiterste best om uw pakket in perfecte staat te leveren, maar we zijn niet verantwoordelijk voor beschadigde of vermiste pakketten. Hiervoor kunt u, mits een toeslag van 1 euro, uw pakket laten verzekeren.

 

We bieden onze klanten ook de mogelijkheid om hun pakket af te halen in onze winkel in De Haan.

Ruilen & retourneren

U heeft het recht om af te zien van uw aankoop binnen de 14 dagen na de levering van het product.

Indien uw aankoop niet perfect aan uw eisen voldoet, bieden wij u een volledige terugbetaling of vervanging aan.

Voor het verstrijken van deze termijn dient u ons, via dit formulier, of per e-mail (info@maisonodette.be), hiervan op de hoogte te brengen.

U kunt het artikel binnen deze termijn terugbrengen naar de winkel, of per post retourneren (deze verzendkosten zijn ten laste van de koper).

Alle goederen moeten zich in onberispelijke nieuwstaat (ongebruikt en in de originele verpakking) en compleet bevinden. Het verzendrisico ligt geheel bij de koper.

 

Ingeval van ruiling, stuurt Maison Odette eenmalig op haar kosten de geruilde artikelen naar u terug.

Ingeval van terugbetaling, zal Maison Odette binnen de 14 dagen na ontvangst van de artikelen het aankoopbedrag terugstorten naar uw rekeningnummer via overschrijving. Enkel de oorspronkelijke verzendkosten worden hiervan in mindering gebracht.

 

Alle goederen die op de webshop worden aangeboden, zijn ook fysiek aanwezig in onze winkel in De Haan. We doen onze uiterste best om de bestellingen via de webshop zo snel mogelijk te verwerken, maar ingeval er een gelijktijdige aankoop gebeurt, behoudt Maison Odette het recht om voorrang te verlenen aan de winkelklant.

De online klant wordt hier zo snel mogelijk van op de hoogte gebracht, gevolgd door een onmiddellijke terugbetaling van die artikelen.

Kleuren

We doen onze uiterste best om de kleuren zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar hou er rekening mee dat, onder meer ten gevolge van de instellingen van het computerscherm, de afgebeelde kleuren kunnen afwijken van de werkelijke kleuren.

OVERMACHT

We doen al het mogelijke om onze verplichtingen na te komen. We kunnen echter niet verantwoordelijk worden gesteld voor een vertraging of het niet-nakomen van afspraken als dat wordt veroorzaakt door omstandigheden die wij niet in de hand hebben (vb. brand, staking bij derden,…). In dat geval kunnen wij ofwel onze verplichtingen opschorten voor de duur van de overmacht, ofwel de overeenkomst definitief ontbinden.

klachten

We vinden klantentevredenheid uiterst belangrijk. Indien er toch klachten zouden zijn, kunt u ons steeds contacteren door een e-mail te sturen naar info@maisonodette.be. We behandelen uw klacht binnen de 7 dagen.

Op alle overeenkomsten die Maison Odette afsluit is enkel het Belgisch recht van toepassing.

Bij eventuele geschillen zijn enkel de Belgische rechtbanken bevoegd.

Winkelmand